Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ταξιδεύοντας με τον Π.Α.Ο.Κ.... Πρώτη φορά στο θέατρο μια ποδοσφαιρική ομάδα!

Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι ο ΠΑΟΚ
δεν είναι μία απλή ποδοσφαιρική ομάδα, έρχεται μέσα από ένα θεατρικό έργο, το πρώτο που είναι αφιερωμένο σε μία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, που θα ανέβει στη σκηνή τον φεβρουάριο. Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ” που έγραψε ο Σταύρος τσιώλης, σκηνοθέτης με πορεία 40 και πλέον χρόνων στο ελληνικό σινεμά. Το έργο είναι εμπνευσμένο από μία ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για ντέρμπι της αγαπημένης τους ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Σ’ αυτή συμμετείχαν και δύο νεαρές κοπέλες οπαδοί (σ’ αυτές εστιάζει ο συγγραφέας) για να συναντήσουν στο Σταθμό Λαρίσης διάσημο Ελληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη είχε ζητήσει ραντεβού.


Στο έργο, ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει 1-1 στο 68′ στην έδρα του Ολυμπιακού, για να γνωρίσει την ήττα με ψεύτικο πέναλτι μόλις στο 90′ (στο περιβόητο ματς με τον Βαλλιάνο). “Ενώ η ιστορία του έργου είναι τόσο απλή, είναι δύσκολο και να σου μιλήσω για το έργο, για τα δύο κορίτσια, για τον ΠΑΟΚ. Όλα ήρθαν από μόνα τους. Είδα τα δύο κορίτσια μακριά, καθισμένα στις μεταλλικές καρέκλες του Σταθμού, που εκείνη την ώρα ήταν εντελώς έρημος. Ακουγόντουσαν οι πυρετικές αναμεταδόσεις του αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ από τα ραδιόφωνα, ακουγόντουσαν κραυγές απειλητικές ή αποδοκιμασίες για τη διαιτησία από κόσμο αόρατο, που υπήρχε όμως κάπου εκεί κοντά, στα πέριξ του Σταθμού Λαρίσης. Τα δύο κορίτσια ήταν τυλιγμένα με κασκόλ του ΠΑΟΚ και η πιο μικρή κρατούσε και μία μεγάλη σημαία με το Δικέφαλο. Η ήττα του ΠΑΟΚ φαίνεται πως ήταν άδικη. Ήδη τα ραδιόφωνα μετέδιδαν πως τα τρένα του Ηλεκτρικού πλησίαζαν το Σταθμό της Πλατείας Αττικής και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις θα προστάτευαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τις επιθέσεις με τούβλα και πέτρες οπαδών του Ολυμπιακού. Όταν έφτασαν στο Σταθμό Λαρίσης τα πρώτα κύματα των παιδιών με ύμνους και ιαχές, τα δύο κορίτσια ενώθηκαν μαζί τους με απίστευτη χαρά σαν να υποδέχονταν τους νικητές πολύχρονων και αιματηρών πολέμων. Φύγαν οι συρμοί για τη Θεσσαλονίκη και τα τραγούδια και οι ύμνοι κατακυρίευσαν το Σταθμό Λαρίσης κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί τα δύο κορίτσια δεν πήγαν στο γήπεδο μαζί με τους 2.500 φίλους τους; Γιατί έμειναν μόνα σε ένα χώρο εχθρικό, αφιλόξενο και κρύο; 


Οταν πήγα κοντά στα μεταλλικά καθίσματα, μία αφημένη φωτογραφία μου έδωσε μία εξήγηση, πενιχρή, αλλά εξήγηση. Υπήρχε στο ένα κάθισμα η φωτογραφία ενός γνωστού τραγουδιστή της ποπ μουσικής με αφιέρωση: στη φίλη μου Ιωάννα, με πολλή αγάπη, Σάκης…” ήταν η περιγραφή που έκανε ο συγγραφέας, Σταύρος Τσιώλης στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής” για το έργο του, προϊδεάζοντας τον θεατή για το τι πρόκειται να δει.
Το έργο θα ανεβεί το Φεβρουάριο από το «Θέατρο Τέχνης» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η παράσταση θα έρθει και στη Θεσσαλονίκη. θα περιμένουμε με ανυπομονησία να τον παρακολουθούμε.

Source : http://www.livetvgr.in/?p=1421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εφημερίδεεεεες...

Τα αγαπημένα σας